Marjon & Miranda ‘Doener van de Maand’ maart

Donderdagmorgen 10 maart ontvingen Marjon van Schalkwijk en Miranda Vries de oorkonde ‘Doener van de Maand” uit handen van de Veldhovense VVD.

Marjon en Miranda zijn de auteur respectievelijk de illustratrice van het prentenboek ‘Zap- vriendjes’ waarin de schoolgaande jeugd bewust wordt gemaakt van zwerfafval. 

Marjon en Miranda hebben bergen werk verzet om dit boek mogelijk te maken en om het thema zwerfafval onder de aandacht te brengen. De oorkonde ‘Doener van de Maand’ is dan ook zeer verdiend! 

Tijdens de eerste twee weken van maart worden maar liefst 2000 boeken gratis (!) uitgedeeld bij alle Veldhovense basisscholen, die dat weer uit kunnen delen aan de kinderen van groep 1 tot en met 4. Op 10 maart zal de burgemeester van Veldhoven, de heer Delhez, het eerste exemplaar uitreiken aan een leerling van basisschool De Brembocht. 

De ‘Doener van de Maand’ wordt elke maand uitgereikt aan een persoon of groep; doeners die hun handen uit de mouwen steken, net dat stapje extra zetten of iets bijzonders overwonnen hebben. Dus mensen die hun verantwoordelijkheid nemen, het verschil maken en optimistisch in het leven staan. Zij vormen het fundament van Veldhoven. De Veldhovense VVD vindt dat deze mensen gekoesterd moeten worden en een compliment verdienen. Daarom is de oorkonde ‘Doener van de Maand’ in het leven geroepen.