SWOVE doener van de maand december

Zoals de voorgaande maanden willen wij – namens de Veldhovense VVD-fractie - ook in deze laatste maand van het jaar de “Doener van de Maand” in de kijker zetten.

Het afgelopen jaar zal de geschiedenis ingaan als “het coronajaar”, dat gepaard ging met lockdowns en helaas voor velen onder ons ook met gevoelens van angst, onrust, stress en eenzaamheid. 

Gelukkig kunnen we in onze gemeente rekenen op diverse vormen van solidariteit en staan er heel wat vrijwilligers dag en nacht klaar om hulp te bieden aan mensen die extra ondersteuning kunnen gebruiken.

In deze harde tijden beseffen we nog meer dan anders hoe belangrijk en van onschatbare waarde de inzet van vrijwilligers is en van de instellingen om deze ondersteuning te organiseren. 

Gelet op hun maatschappelijk belang verdienen instellingen zoals SWOVE dan ook onze extra aandacht.

Hun bijdrage en inzet van vrijwilligers, mantelzorgers en helpers is voor velen onder ons een lichtpunt in de duisternis. Met initiatieven zoals “Alleen koffie”, “Samen de dag door”, “Creatief Leven”, maaltijdvoorzieningen en zoveel meer….zorgen ze ervoor dat ze er voor elkaar zijn. De persoonlijke aandacht en individuele contacten ervaren ze zelf als een klein gebaar maar betekenen voor anderen een wereld van verschil.

‘Alleen zijn’ of ‘eenzaamheid’ is geen keuze maar anderen helpen en ondersteunen als het kan, is dat wel. 

En omdat telkens weer te willen DOEN verdient SWOVE volgens de Veldhovens VVD-fractie de trofee van “DOENER VAN DE MAAND”.  We willen hiermee onze dankbaarheid en appreciatie voor hun inzet tonen en hopen dat deze trofee hen motiveert om het mooie werk dat zij verrichten te blijven verderzetten.