De Veldhovense VVD krijgt een nieuwe fractievoorzitter

Sander Antonis (26) neemt het fractievoorzitterschap van de Veldhovense VVD over van Vivianne van Wieren (34). Jos van Daele (58) wordt de nieuwe Vicefractievoorzitter.

Tijdens de Besluitvormende raadsvergadering van dinsdag 20 april 2021 is Vivianne van Wieren officieel beëdigd tot wethouder van de gemeente Veldhoven. Ze volgt daarmee wethouder Daan de Kort op, die zijn carrière voort aan het zetten is in de Tweede Kamer. Vivianne is de afgelopen jaren de Fractievoorzitter van de Veldhovense VVD geweest en haar opvolger staat klaar.

Sander Antonis (voorheen vicefractievoorzitter) is drie jaar raadslid voor de Veldhovense VVD. Met portefeuilles als o.a. woningbouw en infrastructuur heeft de jonge Veldhovenaar zich snel kunnen ontwikkelen in de lokale politiek. November vorig jaar is hij vicefractievoorzitter geworden en nu wordt de volgende stap gemaakt.  

 

Sander: “Ik heb ontzettend veel zin om deze uitdaging met de gehele Veldhovense VVD aan te gaan. We zijn een fantastisch leuk team met variatie in zowel leeftijd, achtergrond en interesses. Het is een eer dat de fractie mij gekozen heeft als nieuwe Voorzitter. Ik ga onwijs mijn best doen, en heb er alle vertrouwen in dat het samen met de nieuwe vicefractievoorzitter Jos van Daele helemaal goed gaat komen.


Jos van Daele, ook drie jaar raadslid, wordt de nieuwe Vicefractievoorzitter van de Veldhovense VVD. Voorheen lag zijn focus van het raadswerk vooral bij de portefeuilles; financiën, cultuur en regionale samenwerking. Jos: “Ik kijk uit naar deze volgende stap, De Veldhovense VVD is een fijne club waar ik graag deel van uit maak. In het verleden hebben Sander en ik al nauw samengewerkt omtrent de startersleningen, dus dat zit goed!